2009. február 16., hétfő

Szedres túrókrém



Hozzávalók:

50 dkg szeder (mélyhűtött, vagy idényben friss)
25 dkg túró
4 evőkanál durum búzadara (vagy tönköly)
2 dl növényi tej
1 pohár 0 % - os joghurt
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
csipetnyi só

Elkészítés:

A tejből a darával, a vaníliás cukorral, és sóval tejbegrízt főzünk, és teljesen lehűtjük.
Az áttört túrót a joghurttal csomómentesre keverjük, jól elkeverjük a tejbegrízzel, és a szederrel.
A krémet poharakba töltjük, és behűtjük.
Amikor friss gyümölcsből készül, 10 dkg –al több gyümölcsöt számítsunk, és a tetejét is díszítsük vele, és kis menta-, vagy citromfű levelekkel.

Fotó: Stock

Nincsenek megjegyzések: